3 tips voor karper vissen in de winter

Hoewel het in de lente of zomer misschien iets beter vertoeven is aan de waterkant, kun je ook in de winter prima karper vissen. Zeker wanneer je de juiste voorbereidingen treft. In dit artikel geef ik je dan ook drie tips voor het karper vissen in de winter. Hoe zorg jij ervoor dat je zo snel mogelijk beet hebt en wat moet je doen om zelf warm te blijven?

Gebruik het juiste aas

Tijdens het karper vissen in de winter is het beter om een ander soort aas te gebruiken dan dat je in de zomer zou doen. Zo kun je in deze periode beter gaan voor een makkelijk verteerbare boilie, het verteringssysteem van karpers werkt in de winter namelijk minder goed. Denk dus bijvoorbeeld eens aan de Birdfood Scopex boilies, de Hennep Vanille boilies en de Pineapple boilies. Deze zijn uitermate geschikt om te gebruiken in de koudste periode van het jaar. 

Kleed jezelf warm aan

Vissen is een kwestie van veel geduld hebben en veel wachten tot je beet hebt. Op deze momenten is het belangrijk om rustig te blijven zitten aan de waterkant. In de winter kan dit al gauw veel te koud zijn, waardoor je er misschien sneller weer mee kapt. Zorg dan ook dat je van tevoren maatregelen neemt om jezelf warm te houden. Denk hierbij aan verschillende lagen kleding, maar ook aan een deken en wat warms te drinken. Eventueel kun je zelfs een kruik meenemen waar je gekookt water (mits je een kookstelletje hebt) in kunt doen. Deze maatregelen kunnen ervoor zorgen dat je een stuk langer kunt blijven zitten. 

Zoek de juiste stek

Karpers zoeken in de winter een andere plek op dan in de rest van het jaar. Het is dan ook niet vreemd dat ook jij een andere plek zult moeten zoeken om de karpers het beste te kunnen vangen. Zoek hierbij vooral naar rustige plekken of schuilplekken voor de karpers. De vissen gaan in de winter niet snel actief op zoek naar voedsel, maar zoeken juist een plek om rustig te kunnen overwinteren. Wanneer jij het voedsel dan op een serveerblaadje op die plek aanbiedt heb je gegarandeerd snel beet. De juiste plek vinden lukt misschien niet in één keer. Het is daarom belangrijk om rustig te blijven zoeken en verschillende plekken en manieren te proberen. Alleen zo vind je het snelst de plek waar de karpers zich schuilhouden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *