De 5 onmisbare kledingstukken voor de wintersport

Ga je voor de eerste keer op wintersport? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat en laat niets aan het toeval over. Zoals je waarschijnlijk al denkt kan het op wintersport erg koud zijn. Goede winterkleding is dan ook zeker aan te raden. Welke 5 kledingstukken zijn onmisbaar in je bagage voor de wintersport? Hierbij de 5 kledingstukken die niet mogen ontbreken in je wintersportbagage.

1. Winterjas

De winterjas is echt onmisbaar tijdens je wintersport. Deze hoef je niet eens perse in je koffer of tas mee te nemen. Je kan deze namelijk al aantrekken bij de start van je reis. Natuurlijk is het niet erg fijn om de jas aan te houden in de warme zitting van de auto, het vliegtuig of de trein. Wel is deze erg handig bij het halen van een frisse neus tijdens een plaspauze of tussenstop.

De winterjas dien je op voorhand goed in te spuiten met een waterafstotende spray zodat deze ook bestand is tegen hevige regen en sneeuwval. Met een warme, waterdichte winterjas kan je de wintersport goed beginnen en behoed je jezelf tegen de vrieskou. Zorg daarnaast ook goed voor je kinderen, met een Tumble n Dry winterjas bijvoorbeeld.

sneeuw.jpeg

2. Skibroek

De naam zegt het al, de skibroek is vooral bedoeld voor de afdaling van de besneeuwde berg. Ook is de skibroek erg handig te gebruiken bij een lange wandeling in het winterse paradijs. De skibroek is niet alleen lekker warm maar in veel gevallen ook nog eens erg waterafstotend waardoor je lichaamswarmte lekker dicht bij je blijft.

De skibroek is ook nog eens ontzettend modieus. Kijk in de après-ski tent maar eens om je heen. Het grootste deel van de bezoekers draagt lekker zijn of haar warme skibroek. Juist dit geeft de wintersport haar unieke sfeer.

3. Snowboots

Snowboots, bijna een eeuwenoude term die nog steeds erg veel gebruikt wordt. De snowboot is simpelweg niet weg te denken bij de wintersport. Het wandelen door de sneeuw, feesten in de après-ski bar of de opluchting na het uitdoen van de skischoenen. Bij al deze momenten is de snowboot een veelgebruikt schoeisel. De comfort en warmte van een snowboot zijn erg onderschat door de niet-wintersporter. Denk maar aan de droge voeten en warme tenen na een dag ploeteren door de sneeuw. Dan krijgt de snowboot al snel haar waarde.

muts voor wintersport

4. Muts

Zowel voor volwassenen als kinderen is het erg belangrijk om het hoofd lekker warm te houden. Dit doe je natuurlijk met een trendy muts. Tegenwoordig zijn er duizenden soorten mutsen in allerlei kleuren, maten en vormen. Dus zorg naast je warme kleding en kinderkleding ook voor een warme muts.

wanten.jpg

5. Handschoenen of wanten

Koude, paarse en gevoelloze vingers voorkomen? Natuurlijk neem je handschoenen of wanten mee op wintersport! Deze kunnen toch niet achterblijven? Er zijn tegenwoordig enorm veel handschoenen of wanten te vinden met allerlei technische snufjes. Zo kan je zorgen voor warme handen door in een gat in de wanten of handschoenen te blazen. Ook zijn er handschoenen met polsbeschermers zodat het breken van je pols voorkomen kan worden. Dus voorkom koude, gevoelloze en paarse handen met handschoenen en wanten van goede kwaliteit!

Extra tip! 

Een draagbaar zonnepaneel van Mobisun kan je helpen om je smartphone of actiecamera op te laden terwijl je van de berg glijdt. Dit paneel is niet alleen erg handig maar ziet er ook nog eens ontzettend trendy uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *