Tips voor een nieuwe camper

Als je van plan bent om een reis op lange afstand te maken, maar ook nog wat van de wereld onderweg te willen genieten, dan is een camper een van de beste manieren om dat in stijl te doen. Er zijn wel een paar dingetjes die je in gedachte wil houden voordat je een camper neemt, dus die zullen we hier snel eventjes doornemen.

Een camper huren of kopen

Een van de grote vragen is natuurlijk of je de camper gaat huren of kopen. Als je van plan bent om de camper maar voor een reis te gaan gebruiken, dan is het natuurlijk wel duidelijk dat je een stuk beter af bent door te gaan huren. Als je daarentegen van plan bent dit weldegelijk voor de langere termijn een traditie te gaan maken, dan zal een camper kopen je natuurlijk op de lange termijn een hele hoop geld besparen.

Zorg dat je een betrouwbaar merk neemt

Er zijn heel wat merken die campers verkopen. Je wil dan natuurlijk wel voor een bekend merk zoals occassion gaan, want deze hebben vaak ook veruit de beste voorwaarden en deals. Dat betekent natuurlijk niet dat je direct voor het allerduurste merk moet gaan, maar een beetje investering in kwaliteit kan zeker geen kwaad. Je gaat er immers voor een tijdje in wonen, dus een beetje comfort word altijd wel op prijs gesteld. 

Een camper is geen auto

Alhoewel een B-rijbewijs over het algemeen genoeg is om met de meeste campers legaal de weg op te mogen, is het wel belangrijk om dit na te lopen per camper. Er bestaan namelijk uitzonderingen. Bereid je dan ook voor op het feit dat een camper niet rijdt zoals een auto. Het is een stuk minder wendbaar, zwaarder en natuurlijk groter. Je zal nu goed moeten letten op tunnels, scherpe bochten en laaghangende takken. Uiteindelijk valt het allemaal ok wel mee, maar het is zeker iets waar je de eerste keer eventjes goed rekening mee moet houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *