Wat heb je nodig om in de sneeuw te kunnen fietsen?

De winter maanden zijn aangebroken en de kans op sneeuw neemt toe. Vind jij het eng om op de fiets te stappen als het gesneeuwd heeft of de weg glad is? En ga je op vakantie naar een gebied waar je graag wilt fietsen maar waar er ook kans op sneeuw is? Zorg dan dat je goed voorbereid bent. Je kunt bijvoorbeeld een thule fietsendrager kopen. Lees er hier meer over!

Fietsendrager

Sneeuw zorgt over het algemeen voor veel chaos op de weg. Als de wegen eenmaal gestrooit zijn is fietsen vrij veilig en vooral de snelste manier om je van A naar B te verplaatsen. Zorg tijdens zulke fietsritten wel dat je je volledig op de weg kan focussen. Ga je op vakantie met de auto in de winter en wil je je fietsen meenemen voor mooie winterse dagen? Dan neem je je fiets eenvoudig mee met een fietsendrager. Heb je deze nog niet aangeschaft? Dan kun je bijvoorbeeld een thule fietsendrager kopen, zo neem je je fiets gemakkelijk mee met de auto. Wil je meer dan 1 fiets meenemen? Ga dan voor de thule fietsendrager 2 fietsen.

Let op ijsvorming

Hoewel verse sneeuw voor fietsers geen probleem is en eigenlijk best prettig is om doorheen te fietsen, is ijs daarentegen wel gevaarlijk. Door in je achterrem te knijpen kan je eenvoudig testen hoe glad de weg is. En juist wegen die al eerder gestrooid zijn kunnen dankzij het smeltwater juist een ijspiste zijn geworden. Fiets door de sneeuw zo veel mogelijk in rechte lijn, en rem eerder dan je gewoonlijk gewend bent. En gebruik vooral je voorremmen niet op dagen met veel sneeuw.

Elektrische fietsen

Ook met een elektrische fiets kun je gemakkelijk door de sneeuw fietsen. Maar let dan vooral op je snelheid want mocht er iets onverwachts gebeuren dan is hard remmen in de sneeuw erg gevaarlijk. Maar voor het vervoeren van een elektrische fiets of een sportieve mountainbike is het verstandig om wel een geschikt model fietsendrager uit te zoeken. Deze fietsen zijn namelijk een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld een racefiets. Ga voor een model dat eenvoudig op de trekhaak kan worden bevestigd. 

Een fietsendrager voor het hele gezin

Wil je graag met het hele gezin een weekje weg en wil je graag de fietsen mee. Kies dan voor  een fietsendrager voor meerdere fietsen. De meeste uitgebreide fietsendragers kunnen  zeker drie fietsen vervoeren. En om dit verder uit te breiden naar vier fietsen is er vaak een adapter aan te schaffen voor een vierde fiets. Fietsendragers zijn eenvoudig in gebruik, zo zijn ze gemakkelijk naar voren te kantelen zodat je de achterklep gewoon kan blijven openen. Je installeert het systeem eenvoudig op de auto, plaatst de fietsen op de drager en je bent klaar voor vertrek. Zowel het bevestigen van de fietsen op een fietsendrager als het eraf halen gaat snel en simpel!

Voordelen fietsendrager 2 fietsen

De meeste fietsendragers voor 2 fietsen zijn tegenwoordig uitgerust met een vernieuwde koppeling voorzien van een zelfstabiliserend mechanisme. Zodra je de drager over de trekhaak plaatst, stabiliseert deze zichzelf. Let verder bij het uitzoeken van je fietsendrager op de optionele oprijgoot om het gebruik nog makkelijker te maken. En wil je meer bagage meenemen dan in de auto past? Kijk dan eens naar een bagagebox. Met zo’n handige en praktische box, creëer je namelijk al snel honderden extra liters bagageruimte! Zo kun je zonder na te hoeven denken over je bagageruimte gemakkelijk met het hele gezin op vakantie met de auto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *