Kerst vieren in de sneeuw? 

sneeuw

Veel Nederlanders vertrekken in de kerstvakantie naar landen als Oostenrijk, Zwitserland en Italië om daar een week of twee weken te genieten van een wintersportvakantie. Even lekker uitwaaien in de sneeuw en in de rustige natuur vanaf een berg naar beneden skiën of snowboarden. Snowboarden is vooral bij de jeugd populair, niet in de laatste plaats om de actie. Veel snowboarders filmen zichzelf op de snowboard als ze naar beneden de berg af gaan. Vervolgens zetten ze het filmpje weer op Social media platforms als bijvoorbeeld Facebook om indruk te maken op hun vrienden. Een groot bijkomend voordeel van een wintersportvakantie is dat je mooi snel bruin wordt door de zon die weerkaatst wordt op de sneeuw. Maar pas op, smeer je goed in, want het gaat hard op de besneeuwde pistes. Voor je het weet ben je verbrand en dat je moet je uiteraard niet willen. Zeker als je rond de kersttijd gaat skiën wordt er van alles georganiseerd rond het thema kerst, van fakkeltochten tot lekker eten in de diverse restaurantjes.

Kaasfondue als kerstdiner

Rond de kerstdagen en zeker op eerste kerstdag organiseren veel horecagelegenheden in de skigebieden leuke avonden met een kerstdiner. Voor groepen jongeren bijvoorbeeld is er vaak een speciale korting op een uitgebreid kerstdiner. Dat kan een compleet diner zijn met meerdere gangen, maar ook gewoon gezellig kaasfonduen of gourmetten.

Kerstpakket uitpakken in de sneeuw?

Er zijn bedrijven die hun beste klanten trakteren op een weekendje skiën met verblijf. Even compleet ontspannen met een goede zakenrelatie, bijpraten bij een glas glühwein na het skiën, daar knapt een mens van op. En sommige ondernemers willen dan ook nog goede zakenrelaties verrassen met een kerstpakket tijdens een wintersportvakantie. Zorg echter niet dat een en ander wordt overdreven, maar als de klant voor heel veel omzet zorgt mag er best goed worden uitgepakt. Het zal de relatie met de klant in bijna alle gevallen alleen maar verbeteren.

Chalet versieren met kerstverlichting

Als je een chalet hebt gehuurd tijdens de kerst kun je aan de verhuurder vragen of je het chalet mag versieren met leuke kerstverlichting. Vraag altijd van tevoren toestemming, want sommige verhuurders zijn er niet van gediend als zonder toestemming hun chalet wordt versierd. In de meeste gevallen is er in de betere skigebieden wel een winkel te vinden die leuke kerstverlichting verkoopt, bijvoorbeeld in de vorm van led-strips. Als je dan ook nog toestemming krijgt om in het chalet een kerstboom neer te zetten, dan kan de kerst niet meer mislukken natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *