4 tips om met de auto op wintersport te gaan

Bijna alle wintersporters gaan met de auto op wintersport! Wij begrijpen dit wel, aangezien het goedkoper is en je bent ook nog eens stukken flexibeler. Met de auto op wintersport is dan ook één van de populairste vakanties van Nederland en België! Wij hebben vijf tips opgesteld die je moét lezen voordat je op wintersport gaat met de auto. Zo ben je er namelijk bijna van verzekerd dat je een onbezorgde reis tegemoet staat!

Je auto moet er klaar voor zijn

Als je met je auto op wintersport gaat, betekent dit dat je auto tegen de kou moet kunnen en op wegen waar eventueel sneeuw ligt, gewoon moet kunnen rijden. Zorg er dan ook voor dat je de regels van het land kent waar je naartoe gaat en je auto bijvoorbeeld voorziet van winterbanden. Ook is het soms mogelijk om met all-season banden op wintersport te gaan. Lees je in en voorkom problemen bij de grens! Ook zijn sneeuwkettingen soms verplicht, welke je zeker in de auto moet hebben liggen. Zorg er vooral voor dat de sneeuwkettingen ook daadwerkelijk op jouw auto passen. 

Rijden in de auto op wintersport

Het fijne aan met de auto op wintersport gaan is dat je ook op de locatie zelf rond kunt rijden om bijvoorbeeld boodschappen te doen of in de buurt liggende bezienswaardigheden te bezoeken. Het kan echter nieuw zijn voor je om in de auto door de sneeuw te rijden. Door de volgende tips te volgen hoef je je daar geen zorgen om te maken:

  • Rijd rustig en kijk goed vooruit; 
  • Houd afstand van de auto’s voor je en bedenk dat er altijd iets kan gebeuren; 
  • Haal het sneeuw van de auto en zorg ervoor dat je ruiten ijsvrij zijn;
  • Volg een slipcursus voordat je met de auto op wintersport gaat.

Zorg dat je auto op de goede manier verzekerd is

Is jouw autoverzekering ook geldig in het buitenland/ Good for you! Sommige verzekeringen dekken namelijk alleen in het binnenland. Een autoverzekering afsluiten die ook in het buitenland geldig is, is erg slim voordat je op wintersport gaat. Zo sta je niet voor verrassingen als je eenmaal in het buitenland bent. Weet je niet precies welke autoverzekering het best bij jouw auto past? Dan kun je ook een autoverzekering simulatie uit laten voeren. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekering afsluit die past bij jouw wensen. 

Je auto inpakken voor de wintersport

Bij het inpakken van de auto staan er diverse dingen centraal: je wilt zoveel mogelijk spullen mee, maar je wilt ook dat dit veilig gebeurt en dat er onderweg niets gaat verschuiven. Eén tip die wij willen geven is het gebruik van een dakkoffer. Hierin kun je al jouw spullen kwijt en hoef je niet bang te zijn dat deze gaan verschuiven. 

Voordat je op skivakantie gaat is het dus van belang om je voor te bereiden op het winterse weer en hoe je precies je spullen moet inpakken. Veel plezier op de wintersport en een veilige reis toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *