Met de auto op wintersport: waar moet je op letten?

Wintersport is ontzettend leuk en bij velen geliefd, maar hoe maak je de reis naar het winterse land? Met de auto natuurlijk! Met de auto op wintersport kan enorm schelen in de kosten. Als je met het vliegtuig gaat ben je namelijk vaak meer geld kwijt dan je gewenst bent, zeker met een grote groep. Ga jij dit jaar op wintersport met de auto? Dan is het van belang dat je dit artikel goed leest! Hierna weet je namelijk precies waar je rekening mee moet houden.

De voordelen van met de auto op wintersport

Zoals eerder vermeld scheelt het aardig in de kosten als je met de auto op wintersport gaat. Zeker als je met een groot gezin of een vriendengroep gaat, kan het interessant zijn. Verder heeft met de auto op wintersport gaan natuurlijk nog meer voordelen, waaronder:

  • Je kunt gaan en staan waar je wilt;
  • Je kunt de auto ook in het wintersportgebied gebruiken;
  • Je kunt zoveel meenemen als dat er in de auto past;
  • En nog veel meer!

De juiste verzekering voor jouw auto

Met de auto op wintersport gaan brengt vele voordelen met zich mee, maar kan ook voor moeilijkheden zorgen. Niet iedere auto is namelijk bestand tegen het koude weer en de hoge bergen; zeker niet als je een wat oudere auto hebt. Zorg er dan ook voor dat je goed verzekerd bent als je op reis gaat. Is jouw huidige verzekering niet in orde? Doe dan een autoverzekering simulatie om erachter te komen welke autoverzekering het best bij jouw past. 

Neem de juiste papieren mee

Ieder land is anders en dat betekent dat er in ieder land andere regels geldt. Je zult ten alle tijden je rijbewijs en kentekenbewijs bij je moeten hebben, maar zorg er ook voor dat je goed onderzoek doet naar de specifieke regels per land. Het kan zomaar voorkomen dat je deze winter een bewijs mee moet nemen van een vaccinatie of een negatieve corona-test. Lees je goed in en voorkom tegenvallers bij de grens. 

Pak de auto op de juiste manier in

Op wintersport gaan met de auto is natuurlijk ontzettend leuk en makkelijk, maar de auto moet wel goed in- en uitgepakt worden. Dit doe je natuurlijk met behulp van de volgende tips:

  • Pak de spullen in grote reistassen, zodat je geen last hebt van spullen die rondslingeren;
  • Een dakkoffer op je auto is de ideale manier om ski’s en/of snowboards te vervoeren. Zo weet je zeker dat je onderweg naar je vakantiebestemming geen last hebt van rondslingerende spullen in de auto: veiligheid staat voorop!

Vergeet niet om heerlijke snacks uit eigen land mee te nemen en de auto op de terugweg weer te vullen met snacks en souvenirs uit het land waar je naartoe op wintersport gaat! Al met al is op wintersport gaan met de auto een ideale situatie voor iedereen. Je kunt het rijden onderling afwisselen zodat niemand oververmoeid raakt! Denk er wel aan dat je op het juiste moment vertrekt voor wintersport: het kan nogal druk zijn op de weg. En de files wil je natuurlijk voorkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *