De 5 meest bezochte pistes van 2018

Piste

Veel Nederlanders gaan in de kerstvakantie of in de voorjaarsvakantie op wintersport. Welk land de bestemming van de vakantie wordt is vaak lastig om te bepalen. Hieronder een lijstje met tips van de 5 populairste wintersportlanden in Europa.

1. Oostenrijk

Oostenrijk staat op nummer één van de populairste wintersportbestemming. Dat is op zich niet zo verwonderlijk, want je kan er skiën, langlaufen, snowboarden of gewoon lekker wandelen door een winters landschap. Ruim driekwart van het land is bergachtig waardoor er ook zeer gevarieerde mogelijkheden zijn voor een mooie wintersportvakantie. Op onder ander de meren Salzkammergut en Karinthië kun je in de winter zelfs schaatsen. Kortom, Oostenrijk heeft alles.

2. Frankrijk

Op een mooie nummer twee komt Frankrijk. Wintersport in Frankrijk is bij uitstek geschikt voor zowel de beginnende als ervaren wintersporter. In Frankrijk zijn de beste mogelijkheden ter wereld om te wintersporten. Dit komt omdat de faciliteiten van zeer goede kwaliteit zijn. Ook is alles ruim opgezet, waardoor het voor iedereen toegankelijk is. Van sneeuw ben je in de Alpen en Pyreneeën ook bijna altijd verzekerd.

3. Italië

Ook Italië is geliefd onder de wintersportliefhebbers. In Italië zijn eveneens goede faciliteiten aanwezig, te danken aan de vele evenementen die in de wintersportgebieden georganiseerd worden. Een voorbeeld hiervan zijn de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn. Wintersporten in de Dolomieten, dat behoort tot het werelderfgoed van Unesco, is dan ook een bijzondere ervaring. Italië is dus zeer geschikt voor elke ‘travelgek‘.

4. Duitsland

Voor degenen die op wintersportvakantie willen, maar niet te ver willen reizen, moeten naar Duitsland gaan. De relatief korte afstand vanaf Nederland maakt Duitsland tot een aantrekkelijke wintersportbestemming. Vooral voor een wintersportvakantie met kinderen is dit ideaal. Duitse skigebieden zijn dan ook perfect voor beginners om het wintersporten uit te proberen. Daarnaast kennen Duitse wintersportgebieden goede faciliteiten.

5. Zwitserland

Elke ervaren wintersporter moet ooit eens in Zwitserland zijn geweest. De omgeving in dit land is zeer gevarieerd waardoor de mogelijkheden voor een wintersportvakantie bijna onbegrensd zijn. Zwitserland kent veel bergtoppen van boven de vierduizend meter, waardoor het voor echte liefhebbers een mooie uitdaging is. Ook ben je hier altijd verzekerd van sneeuw tijdens je wintersportvakantie. In bijvoorbeeld reisblogs zijn nog vele andere wintersport tips te vinden voor een mooie wintersportvakantie naar Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *