Het populaire wintersportgebied Oostenrijk

wintersportgebied

Voor veel mensen is skiën een leuke bezigheid. Waar kun je dan het beste skiën en wat is een leuk gebied om te skiën? Veel Nederlanders brengen hun winters door in Oostenrijk. Dit wordt gedaan omdat het een populair skigebied is. Er worden veel vakantiehuizen in Oostenrijk gehuurd! Dit is dan zeker ook een aanrader.

Er zijn een aantal mooie berggebieden in Europa. Deze hebben vrijwel 100% sneeuwzekerheid. Oostenrijk is een geliefd vakantiegebied omdat er veel voor het gezin te doen is. Je kan er heerlijk skiën of langlaufen. Ook is het mogelijk om lekker te eten. Voor iedereen zijn er leuke plekken om te après-skiën. Wil je je een keer niet de piste op kan je heerlijk ontspannen op je hotelkamer. Ben je een natuurliefhebber kan je heerlijk wandelen en van de natuur genieten. Als je meer uitdaging op de piste wilt raden wij je aan om naar Frankrijk te gaan. Oostenrijk is prima geschikt voor de beginnende skiër, snowboarder of langlaufer. In deze wintersportgebieden zijn de afgelopen jaren de accommodaties flink verbetert. Er is meer voor de kinderen en het gezin. Op het gebied van uitgaan zijn de mogelijkheden ook veel breder geworden dan een jaar geleden.

Verschillende ski-gebieden in Oostenrijk
In Oostenrijk zijn verschillende soorten ski-gebieden. Welke moet ik nu met mijn gezin kiezen? Dat hangt af van veel verschillende factoren. Ben je een feestganger en dol op après-ski of wil je naar plek die meer kindvriendelijk is? Een van de populairste gebieden in Oostenrijk is de regio Sölden. Deze regio is speciaal gericht op het toerisme. Dit gebied heeft een magisch ski-gebied. Wil je even niet skiën dan is wandelen in deze prachtige regio zeker de moeite waard. Er zijn veel oude en klassieke dorpjes. Ook zijn er wandelroutes te krijgen je meenemen naar een groen en natuurlijk gebied waar je jouw ogen uit kijkt. Zeker een reden om dit gebied eens te bezoeken.

Oostenrijk het beste beoordeeld

Wisten jullie dat het land Oostenrijk de beste beoordeling heeft om te skiën. De meeste Nederlanders kiezen massaal voor Oostenrijk. Duitsland en Frankrijk blijven in de statistieken wat achter. De ontwikkelingen in Oostenrijk gaan in rap tempo. Dat maakt het skiën in Oostenrijk voor veel Nederlanders aantrekkelijk. Uit het onderzoek blijkt dat Frankrijk op de tweede plaats komt als ski-land. Duitsland komt als derde uit de bus. Bovenal scoort Zwitserland ook hoog in deze lijst. Dit onderzoek is gedaan door Zoover. Ze hebben onder andere gekeken naar de prijs kwaliteit verhouding. Zijn er mogelijkheden voor de kinderen. Kan er gewandeld worden? Is er nog een goede après-ski in buurt. Dit zijn enkele vragen die onderzocht zijn door het onderzoek.

Waar apès-skiën

Er zijn in Oostenrijk talloze plekken om te après-skiën. Maar waar gaat een Nederlander nu het liefst naartoe om te feesten. Er zijn regio’s in Oostenrijk die veel après-ski hebben, maar ook regio’s waar in heide en verre nog geen feesttent te vinden is. Wat Nederlanders belangrijk vinden is dat de après-ski dichtbij het hotel of appartement is. Dus après-ski dat dichtbij het hotel of appartement ligt krijgt eerder voorrang dan feestlocaties die buiten het skigebied liggen.

Eigen huis in Oostenrijk
Wat het helemaal af zou maken is om een eigen huis in Oostenrijk te hebben. Je kunt tegenwoordig een huis kopen in Oostenrijk welke dicht bij de populaire ski-gebieden liggen. Populaire gebieden zijn onder andere Ischgl, St. Anton en Seefeld. Het voordeel is natuurlijk dat je een eigen vakantiehuis zowel in de zomer als in de winter kunt gebruiken en tevens ook perfect geschikt is om te kunnen verhuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *