Met de auto op wintersport

Sneeuwketting

Ieder jaar trekken veel wintersporters met de auto naar wintersportgebieden. Onder wintersporters is de auto namelijk het meest gekozen vervoersmiddel. In dit artikel vind je praktische tips als je van plan bent om met de auto op wintersport te gaan. Zo voorkom je problemen en ga je veilig op weg.

Bewapen je auto tegen de winter

Auto’s zijn in het algemeen niet gewend aan slechte weersomstandigheden. Zorg dat je winterbanden en sneeuwkettingen hebt. Iedere automobilist hoort in zijn auto een goede ijskrabber en extra ruitenreiniger te hebben. Let wel! Gebruikt nooit kokend water om je voorruit te ontdooien. Hierdoor heb je kans op autoruitschade.

Laat kleine sterretjes zo snel mogelijk repareren. Als je niet tijdig een sterretje laat repareren, moet je misschien wel de complete autoruit vervangen.

Tips voor onderweg

Rijden met een auto in wintersportgebieden is wennen. dit geldt ook voor zowel de chauffeur als voor de auto. Houdt tijdens het wintersportseizoen rekening met veel drukte op de weg. Blijf altijd op de hoogte van actuele verkeerssituaties. Dit scheelt je namelijk lang in de file staan. En blijf altijd alert!

Eenvoudig te bereiken met de auto

In alle gebieden dicht bij huis kun je langlaufen. Ben je op zoek naar een wintersportgebied die eenvoudig te bereiken is met de auto? Vind hier een overzicht van de top 5 skigebieden.

  • Winterbergen
  • Avoriaz
  • Kirchberg
  • Val Gardena
  • Sölden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *