De Top 3 beste Après-ski bestemmingen van Oostenrijk

Après-ski

De wintertijd is weer aangebroken en dat betekent voor veel Nederlanders een weekje Oostenrijk. Naast goed weer, mooie pistes en een goed hotel is het ook de Après-ski die deze vakantie onvergetelijk maakt. Daarbij zijn de hits van Helena Fisher, Peter Wackel en DJ Otzi niet meer weg te denken onderaan de piste. Maar waar is de Après-ski in Oostenrijk nu op haar best?

Ischgl

Dit dorpje gelegen in het Pazauntal wordt ook wel het Ibiza van Oostenrijk genoemd. Het begint hier al boven op de berg, in de Paznauer Taja. Waarnaar je nog een aantal kilometer de piste af moet kun je in het dorpje nog genieten van een aantal ‘Weizen’ in de Kuhstahl en Schatzi bar.

Saalbach-Hinterglemm

Ook hier is het mogelijk om boven op de berg alvast met de Après-ski te beginnen. In de Hinterhagalm wordt met livemuziek het stappend publiek opgezweept en ontstaat een komisch gezicht wanneer naderhand alle feestvierders de laatste meters de berg af glijden. Naast de Hinterhagalm staat ook de Goasstall bekend om zijn goede Après-ski en de geit die door de microfoon mekkert.

Sölden

In het Otztal bevindt zich een klein dorpje dat de naam Sölden draagt. Sölden dankt zijn derde plek aan de Obstlerhütte en de Philips op de berg en in het dal de Schirm Bar en voor de Nederlandstalige Après-ski de Alm Rausch. Tevens kent Sölden ook haar nachtleven en is het mogelijk om nog tot in de late uurtjes richting Fire & Ice of Katapult te gaan.

Après-ski op de berg en in het dal blijkt toch wel de gouden combinatie te zijn voor een onvergetelijk wintersport. Oostenrijk stelt ons zeker niet teleur op het gebied van Après-ski en laat zien dat de combinatie sport en gezelligheid een succesformule kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *