Op deze manier bouw jij een goede weerstand op voor je wintersport

Als je binnenkort op wintersport wilt, dan is het belangrijk dat je voor die tijd een goede weerstand hebt opgebouwd. Met een goede weerstand word je minder snel ziek en ervaar je meer plezier tijdens de vakantie. Om ervoor te zorgen dat je een betere weerstand hebt tijdens je wintersport, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. 

Hoe bouw je een goede weerstand op?

Om je weerstand te verhogen, is het slim om voldoende te bewegen. Ga daarom voordat je op vakantie gaat regelmatig een stuk hardlopen of fietsen. Een halfuur semi-intensief bewegen kan al een flink positief effect hebben op je weerstand. Start hier ruim van tevoren mee en merk de voordelen al voordat je op vakantie gaat. De kans is dan ook groot dat je door het meer bewegen ook nog meer zin krijgt in je vakantie. Een win-winsituatie dus. 

Voeding is erg belangrijk

Om een goede weerstand op te bouwen, dien je ook goed te letten op je voeding. De voeding speelt namelijk een cruciale rol in hoe jij je voelt overdag. Uit je voeding haal je namelijk noodzakelijke vitamines en mineralen. Een belangrijke vitamine voor je weerstand is vitamine c. Als je extra vitamine c wilt binnen krijgen, is het logisch dat je jezelf de vraag stelt; waar zit vitamine c in? Vitamine c kun je uit diverse etenswaren haal. Een stuk fruit waar veel vitamine c in zit is een sinaasappel. Naast dat je het uit je voeding kunt halen, kun je er ook voor kiezen om een voedingssupplement aan te schaffen. Daarmee geef je je vitamine c voorraad een echte boost. Vitaminepillen kan je bij verschillende winkels halen. Het is hierbij aan te raden om het bij een apotheek of drogisterij te halen. De kwaliteit is daar doorgaans hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *