Overwinteren in Fuerteventura

Overwinteren in Fuerteventura

Geen zin om de koude wintermaanden in Nederland te blijven of op wintersport te gaan? Ga lekker de zon opzoeken op een eiland in Spanje, Fuerteventura bijvoorbeeld. Ook voor de zonaanbidder hebben we leuke tips bij Snowexpres. Daarom willen we je 4 tips geven om de koude wintermaanden te overleven in de prachtige omgeving van het Spaanse eiland Fuerteventura.

Tip 1. Boek een goedkope ticket

Natuurlijk is een goedkope ticket altijd gewenst bij het boeken van een reis. Waarom te veel betalen voor dezelfde kwaliteit? Door simpelweg verschillende aanbieders en reisbureaus met elkaar te vergelijken kan je al snel zien dat een reis naar Fuerteventura niet duur hoeft te zijn. Zo kan je al voor €299,- naar dit prachtige eiland afreizen en genieten van een heerlijk zonnetje.

Fuerteventura strand

Tip 2. Kies de gewenste reisperiode

Overwinteren in Fuerteventura doe je natuurlijk niet in de maanden april tot en met september. De maanden daarna zal de temperatuur in ons kikkerlandje gaan dalen en krijgen we veel te maken met temperaturen die waterkoud aanvoelen. Op het Spaanse eiland Fuerteventura kan je zelfs in november en december nog genieten van temperaturen tot en met 25 graden Celsius. In de maanden januari tot en met maart kan je lekker ontspannen in temperaturen rond de 20 graden Celcius. In de nacht kan het kwik dalen tot een graad of 15 maar zal het zelden kouder worden dan 5 graden. Ideaal voor de zonaanbidder.

Tip 3. Houd rekening met de reistijd

De reistijd vanaf Schiphol Amsterdam naar Fuerteventura bedraagt 4.5 uur. Dat wil zeggen dat je inclusief het boarden, het droppen van de bagage en het ophalen van je bagage toch wel een aantal uur onderweg bent. Houd er dus rekening mee dat je een dag kan verspillen of winnen bij het kiezen van de ideale reistijd. Vluchten vertrekken al vanaf 06:10 uur in de ochtend. Je komt dan, met een directe vlucht, om 09:45 uur aan op het vliegveld van Fuerteventura. Je hebt dan nog een hele dag voor je. Een directe terugvlucht zou je dan om 15:20 uur kunnen pakken. Dan ben je om 20:55 uur weer terug op Schiphol in Amsterdam. Je hebt dan nog een ochtend om te kunnen genieten van de prettige zonuren in Fuerteventura.

Tip 4. Boek een excursie

Op Fuerteventura zijn er ontzettend veel leuke excursies te vinden. Van rustige excursies zoals een kamelensafari tot wat extremere excursies zoals een jeepsafari. Of ga het eiland ontdekken met een eilandtour per bus. Allerlei leuke activiteiten waar voor iedereen wel wat leuks te doen is. Een boottocht met een glasbodemboot is ook erg gaaf om te doen. Daarmee kan je ontdekken wat er allemaal in de zee rond de Canarische Eilanden leeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *