Wintersport in Albstadt

Het skigebied Albstadt is een fijne vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen en ouderen. Je kan in dit Duitse wintersportdorp genieten van een rustieke sfeer, daarnaast heb je ook geen last van massatoerisme. Alle soorten wintersporters komen goed tot hun recht in Albstadt, zo kan je op de ski’s stappen, snowboarden of heerlijk gaan langlaufen. In de zomerperiode komen er ook veel wandelaars naar dit gebied. Echter is Albstadt voornamelijk in trek bij de langlaufers, dit komt grotendeels voor de prachtige en lange lopes in het gebied.
Zoek je een leuk vakantiehuisje in Duitsland dan is deze regio zeker het overwegen waard.

Er staan in Albstadt ook een zestal hellingen klaar voor de echte Alpine skiërs. Het gebied kent ruim 40.000 inwoners, waardoor er zeker voldoende te beleven zal zijn. In de wintersportseizoenen worden er meerdere evenementen georganiseerd en kan je na het skiën nog genieten van de après-ski.

Pistes & liften

Het skigebied van Albstadt is niet bepaald groot. Er ligt voor enkele kilometers aan pistes. Er zijn zowel blauwe, rode als zwarte pistes beschikbaar voor de wintersporters. Je kan gebruik maken van twee sleepliften. Qua loipes is het aanbod wel overweldigend, zo ligt er voor ruim 70 kilometer aan loipes voor de langlaufers klaar.

Skipassen in Albstadt

De skipassen in Albstadt zijn erg laag, maar het aantal kilometer aan pistes is dan ook minimaal. Volwassen kunnen een skipas aanschaffen voor slechts acht euro, terwijl kinderen slechts zes euro per dag hoeven te betalen. Let op, de kinderprijs is geldig tot maximaal zestien jaar. Daarnaast kan je eventueel nog gebruik maken van kortingen, bijvoorbeeld de groepskorting of de seniorenkorting.

Ski-Club Truchtelfingen

Voor skilessen in Albstadt kan je het beste een bezoekje brengen aan de Ski-Club Truchtelfingen. Volwassenen (vanaf 16 jaar) kunnen voor een bedrag van 48 euro al een cursuspakket aanschaffen. Naast de lessen ontvang je ook een skipas. Neem je op zondag een les, dan zit er ook een lunch en een drankje bij de prijs inbegrepen. Kinderen betalen 40 euro voor een cursuspakket bij deze skischool. Er worden bij deze skischool ook langlauf en schaatslessen gegeven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *