Wintersporten in Fins Lapland: een unieke ervaring

Ben je klaar met de drukke pistes in Oostenrijk, het in de file staan op weg naar de Alpen of de hoge prijzen in Zwitserland? Overweeg dan eens om naar Fins Lapland te gaan. Hier vind je nog kleinschalige pistes waar je tot ’s avonds laat naar beneden kunt zoeven en de après-ski echt niet onderdoet voor die in Frankrijk. Bovendien heeft Fins Lapland nog veel meer te bieden dan skiën.

Fins Lapland, een korte introductie

Fins Lapland is de grootste regio van Finland en ligt in het noorden. De oorspronkelijke bewoners zijn de Samen, een nomadisch volk dat leefde van de visserij en het houden van rendieren. Tegenwoordig hebben veel Samen de nomadische levensstijl vaarwel gezegd en zich gevestigd in Lapland, waar ze werken als visser, landbouwer of zelfstandig ondernemer.

Skiën tot in de late uurtjes

De pistes in Fins Lapland zijn misschien minder lang en de bergen minder hoog, maar hebben wel als voordeel dat je hier tot in de late uurtjes kunt skiën. Als het donker wordt, worden de pistes gewoon verlicht. De skipistes zijn heerlijk rustig en je moet wel erg pech hebben wil je rijen voor de liften aantreffen. De kleinschaligheid en rust maken Fins Lapland tot een ideale wintersport bestemming als je met kinderen gaat.

Meer dan skiën

Maar Fins Lapland heeft op wintersportgebied veel meer te bieden dan skiën alleen. Wat dacht je van langlaufen, sleetje rijden of een huskytocht? Je kunt prachtige langlauftochten maken door het winterse landschap, sleeën van een speciaal daarvoor gemaakte helling of een korte of juist meerdaagse hondensledetocht maken.

En er is nog meer te doen (noorderlicht!)

Ben je de lange latten eventjes zat? Dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen in deze regio. Breng een bezoek aan een heus sneeuwrestaurant en overnacht in het bijbehorende ijshotel op een bed gemaakt van ijs. Of ga rendieren voeren op een rendierenboerderij. Een unieke kans om deze mooie dieren van dichtbij te zien in hun natuurlijke omgeving. Of misschien ben jij wel een van de gelukkigen die het noorderlicht ziet. In Fins Lapland maak je een grote kans om dit prachtige natuurverschijnsel te aanschouwen.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *