Wintersport met jonge kinderen

Wintersport is de favoriete vakantie van velen Nederlanders. Het is dan ook vaak een jaarlijkse traditie om naar de besneeuwde bergen te vertrekken voor dagenlang sneeuwplezier. Wanneer je ouder bent van jonge kinderen verandert er vaak veel, zeker ook wat betreft de wintersportvakantie. Het is soms best een opgave hoe je de wintersportvakantie leuk maakt voor de kinderen en jezelf. Gelukkig is er genoeg te doen voor kinderen, en kunnen zij zich vermaken met buitenspeelgoed zoals een slee. Ga je voor het eerst op wintersport met jonge kinderen of ben je nog op zoek naar tips? Hier vind je een aantal dingen die de vakantie leuker maken voor iedereen.

Oefenweide

Bij het uitkiezen van het ski dorp kun je rekening houden met de faciliteiten die hier aanwezig zijn. Jonge kinderen gaan vaak nog niet de liften in en zullen dus veel tijd in het dorp doorbrengen. Om je kind kennis te laten maken met sneeuw en heuveltjes kun je daarom het beste op zoek gaan naar een ski dorp met een oefenweide. Hier kan naar hartenlust worden gespeeld met de slee en misschien ook zelfs sneeuwpoppen gebouwd worden. 

Skischool

Vanaf jonge leeftijd kunnen kinderen al meedoen met skiklasjes. Bij de allerkleinsten zal dit vooral bestaan uit spelend kennis maken met ski’s, terwijl oudere kinderen soms al hele tochten maken. Veel kinderen vinden het prettig als de skileraar Nederlands spreekt, vraag hier daarom specifiek naar wanneer je een skischool binnenloopt. 

Opvang

Wanneer je kind nog te jong is voor de skischool maar jij en je partner toch samen willen skiën, kun je ook op zoek naar een opvang. Dit kan in de vorm van een oppas die naar je chalet komt om daar op te passen. Daarnaast bieden de meeste grote wintersportgebieden ook crèches aan waar je kinderen overdag terecht kunnen. Zo kan je kind zich lekker bezighouden met speelgoed terwijl jij van de pistes kunt genieten. Op slechte skidagen kun je natuurlijk ook zelf op je kind passen. Kijk bijvoorbeeld eens of er een mooie wandeling in de buurt mogelijk is. Misschien is er wel een zwembad of bowlingbaan in de buurt zodat je toch nog warm en droog zit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *