Volg een online cursus om je taal te verbeteren

Wil je graag de Nederlandse of Engelse taal beter leren spreken, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Dan is een online cursus misschien wel een goed idee. Babel gaf afgelopen juli en augustus in samenwerking met de Summer School van de Universiteit Utrecht zomercursussen. Hier waren meer dan 30 online cursussen Nederlands en Engels te vinden.

Een cursus volgen tijdens de coronacrisis

Een cursus volgen gebeurt meestal klassikaal, echter door het coronavirus is dat nu niet mogelijk. Hierdoor worden veel cursussen tegenwoordig online gegeven en dat biedt een aantal voordelen. Je bent namelijk geen tijd kwijt aan het reizen, maar daarnaast zijn de zomer cursussen vaak ook nog een keer na te kijken, waardoor je dit in je eigen tijd en tempo kan doen. Ook is het zo dat heel veel mensen nu thuis zitten, en dus tijd genoeg hebben. Een mooi moment om eindelijk je taal eens bij te werken!

De verschillende cursussen

De Nederlandse en Engelse cursussen die gegeven werden, waren verdeeld in verschillende niveaus. Van niveau 1 (A0) tot en met niveau 8 (C1+). Daarnaast was er ook een cursus speciaal voor Duitstaligen, een cursus Nederlandse Taal en Cultuur voor Tolken en een cursus Nederlandse Taal, Literatuur en Geschiedenis voor Tolken.

De cursussen Engels werden gegeven in Cambridge Engels van niveau B1+ tot en met C2. Daarnaast was er ook een cursus voor Academici, gesproken Engels, voor leerkrachten en waren er voorbereidingscursussen voor Engels, IELTS en TOEFL te vinden.

Cursus volgen bij Babel

Wil jij nou ook graag een taalcursus volgen bij Babel, dan is dit uiteraard mogelijk. Momenteel is het mogelijk deze cursussen te volgen op twee verschillende manieren namelijk online in een virtual classroom, of in een echt lokaal. Uiteraard wordt er bij de laatste optie rekening gehouden met de RIVM richtlijnen met betrekking tot het coronavirus. Je bepaalt zelf wat je fijner vindt; vanuit je eigen huis de cursus volgen, of klassikaal.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *