5 onmisbare gadgets tijdens wintersport

Tijdens wintersport wil je kunnen genieten van de prachtige natuur en een aantal mooie afdalingen maken. Hierbij komen gadgets goed van pas. Tegenwoordig zijn er tientallen gadgets op de markt die je ondersteuning bieden tijdens het skiën of mooie actiemomenten kunnen vastleggen. Natuurlijk zijn er ook een aantal gadgets die jouw als wintersporter moeten beschermen op de piste. Ieder jaar worden er weer te gekke nieuwe gadgets uitgebracht. Wij gaan vijf onmisbare wintersport gadgets met je doornemen.

De GoPro Actiecamera

Niks is leuker dan tijdens je wintersportvakantie alle activiteiten en avonturen te kunnen vastleggen op beeld. De GoPro actiecamera is hiervoor uitermate geschikt. Deze superkleine 4K-camera kun je gemakkelijk bevestigen op je helm of pols waardoor hij niet in de weg zit. Door de ingebouwde beeldstabilisator heb je stabiel beeld met Full HD-kwaliteit. De camera is zonder behuizing waterdicht tot een diepte van 10 meter, hierdoor is hij ook geschikt voor onderwater of in de sneeuw.

Fenix 5S van Garmin

De Fenix 5S van Garmin is een veelzijdig sporthorloge, die uitermate geschikt is voor wintersport. Met de speciale wintersportmodus kun je tijdens het skiën en/of snowboarden handige gegevens zoals de snelheid, de hoogteverschillen en de afgelegde afstand checken. Naast deze handige wintersportmodus kan de horloge ook ingezet worden als fithorloge en smartwatch. Hij kan namelijk ook je slaappatroon, verbranding en bewegingen waarnemen. Daarnaast kan hij door een koppeling met je telefoon verschillende meldingen doorgeven. Dit is niet alleen leuk tijdens de wintersport, maar ook voor thuis.

Gps-Track, Gps, Navigatie, Track, Afstand, Navi

Portofoon

Wintersport brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Daarom is het handig om snel en gemakkelijk hulp in te kunnen schakelen. Hierbij komt de portofoon goed van pas. Hierbij moet je een portofoon aanschaffen die geschikt is om te werken in wintersport gebieden. Het is namelijk belangrijk dat de portofoon hoog in de bergen, bij koud en nat weer goed werkt zodat je tijdens problemen altijd in contact kunt komen met hulpverleners en naasten.

Valhelm

Een aantal jaren terug werd de helm alleen gebruikt bij kinderen. Echter is de helm tegenwoordig een heuse trend. Een helm is niet alleen trendy, maar ook een zeer gewenste gadget als het gaat om veiligheid. Omdat je tijdens het skiën of snowboarden al snel de 45-60 kilometer per uur haalt is een helm geen overbodige luxe. Het gebruik van een goede skihelm kan het risico op hoofdletsel tijdens een ski- of snowboard ongeluk sterk verminderen.

Ski, Toerskiën, Backcountry Skiën, Apparatuur, Skiën

De slimme BearTek-handschoen

De handschoen is natuurlijk een onmisbare gadget tijdens wintersport. Handschoenen beschermen je handen tegen de kou, maar ook tegen schaafwonden tijdens een val. De nieuwe handschoenen van BearTek hebben daarnaast nog een aantal handige functies. De handschoenen kunnen via Bluetooth verbinding maken met je smartphone. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk telefoongesprekken beantwoorden, muziek afspelen en zelfs je GoPro-camera bedienen zonder je handschoenen uit te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *