De mount Kilimanjaro bezoeken

Als je op vakantie gaat om te backpacken in Tanzania, dan is het vanzelfsprekend dat je ook de Kilimanjaro bezoekt. De mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika met maar liefst 5.895 meter. De mount Kilimanjaro is tevens de enige berg die vrijstaand in de wereld. Vanwege haar hoogte in combinatie met het vrijstaande karakter wordt deze berg getypeerd als de berg om te beklimmen. Als je besluit om de berg te bezoeken loop je door verschillende landschappen. Waar je eerst mooie graslandschappen ziet, zie je vervolgens weer een mooie gletsjer. Het is echt een unieke ervaring om door deze prachtige landschappen te lopen en te klimmen. Het beklimmen van de berg blijft een unieke ervaring dat je altijd bij blijft en daarom is het een populaire trekpleister.

Is het beklimmen van de mount Kilimanjaro makkelijk

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om de mount Kilimanjaro te bezoeken, maar dit is wel echt mogelijk. Er zijn diverse routes gecreëerd op basis van moeilijkheidsgraad waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om de berg te beklimmen. Hierbij is het wel van belang dat je in het bezit bent van een goede conditie en uithoudingsvermogen, anders wordt het een enorm zware taak. Wist je dat ruim 96% van de beklimmers keer op keer de top weten te bereiken? Mocht je bepaalde medicijnen gebruiken of mocht je te kampen hebben met bepaalde ziektes, dan is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist. Er is namelijk veel mogelijk op het gebied van het beklimmen van de berg, maar het is wel belangrijk dat je dit bespreekbaar maakt.

Kies voor de Marangu route

Als je een route moet uitkiezen, dan is het aan te raden om te kiezen voor de Marangu route. Dit is namelijk de meest populaire route en wordt in de volksmond ook wel de Coca-Cola route genoemd. Deze route biedt voor vele een groot voordeel ten opzichte van andere routes. Bij de Marangu route hoef je namelijk niet in tenten te overnachten, maar is het mogelijk om te overnachten in hutten. Deze route duurt ongeveer vijf dagen en dit is korter dan de gemiddelde klim naar boven. Veel mensen verwachten dan ook dat deze route eenvoudig is, maar achteraf blijkt dit niet het geval te zijn. Zo blijkt uit een onderzoek dat ruim 60% van de beklimmers vroegtijdig omkeert omdat ze het niet goed genoeg voorbereid zijn.

Een uitdaging? Kies dan voor de Umbwe route

Als je open staat voor een uitdaging, dan is het aan te raden om te kiezen voor de Umbwe route. Dit is de minst populaire route en dit heeft zijn reden. Het is namelijk de moeilijkste en steilste route naar de top. Als je van een uitdaging houdt, dan is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden. Over het algemeen duurt het beklimmen van de Umbwe route ongeveer 7 dagen en het heeft over het algemeen een lagere slagingskans dan de Marangu route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *