Op wintersport in Alberta, Canada

skien

Alberta in Canada is een waar paradijs voor de outdoor en wintersport liefhebber. En dat is natuurlijk niet voor niets. In Alberta geniet je van omstandigheden die enkel en alleen daar voor komen. Neem bijvoorbeeld de legendarische ‘champagne powder snow’ die hier ontstaat en door skiërs en snowboarders alom gewaardeerd wordt. De ruime pistes en liften zonder wachtrijen maken Alberta tot dé wintersportlocatie in Canada!

wintersport in Alberta

Andere winterse activiteiten in Alberta

Er is nog veel meer te doen in dit prachtige gebied in Canada. De winter heeft naast de fantastische skigebieden ook nog andere winterse activiteiten te bieden voor de sneeuw en ijsliefhebber. Zo kan je gaan ijsklimmen, sneeuwschoenwandelen, hondensledetochten, ijsvissen  en cross-country skiën. En met een beetje geluk kan je in de avond ook nog eens genieten van het prachtige noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd. Hiervoor moet je wel in de periode van september tot en met april naar Alberta afreizen om dit prachtige natuurverschijnsel te kunnen ervaren.

alberta

Afreizen naar Canada, wat heb je nodig?

Om naar Canada af te kunnen reizen heb je een geldig paspoort en een Electronic Travel Authorization (eTA) nodig. Een dergelijk ETA Canada kan je hier aanvragen. De standaard eTA is voor een maximaal verblijf van 90 dagen en kost je €19,95 per stuk. Dit visum is 5 jaar geldig en is voor meerdere reizen. Je mag in deze 5 jaar dus meerdere keren maximaal 90 dagen naar Canada afreizen. Dit visum is enkel bedoeld voor een vakantie of bijvoorbeeld een bezoek aan vrienden.

Ook is er een zakelijk visum welke is bedoeld voor werk gerelateerde bezoeken. Dit visum kost je €39,95 en heeft dezelfde maximale lengte voor verblijf en geldigheid. Met dit visum mag je echter niet in loondienst werken binnen de grenzen van Canada. Deze is enkel bedoeld voor het bijwonen van meetings of andere zakelijke doeleinden.

Dus ben je op zoek naar een reisadviesvoor Canada? Zorg dat je goed bent voorbereid! Je vindt meer wintersport informatie op Reizendoejezo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *