Een aanvullende wintersportverzekering, is dat echt nodig?

De meeste bekende verzekeringen voor op reis zijn uiteraard de reisverzekering en de zorgverzekering. Dit is de ideale combinatie om zonder zorgen op reis te kunnen gaan. Wanneer je op wintersport gaat, dan is er ook de mogelijkheid tot een wintersportverzekering, maar hoe zit dat, en is dat echt wel nodig?

Is het nodig, ja of nee?

Ieder jaar weer gaan er talloze mensen niet goed verzekerd op wintersport. Dit gebeurd heel vaak onbewust. Want met een reisverzekering en zorgverzekering denkt het grootste gedeelte van de vakantiegangers dat ze helemaal gedekt zijn tijdens het wintersporten, want je kunt toch gewoon een beroep doen op je reisverzekering bij gestolen ski’s? En bij gebroken ledematen, dan doen we toch gewoon een beroep op de zorgverzekering? Waarom zou ik dan een extra verzekering nemen terwijl ik deze niet nodig heb?
In de praktijk is dit niet helemaal hoe het werkt, ja een zorgverzekering en een reisverzekering dekt het nodige, maar in heel veel gevallen ga je zonder wintersportverzekering onvoldoende verzekerd op vakantie.

Een reisverzekering i.c.m een wintersportvakantie

Veel reisverzekeringen kunnen schade, verlies van spullen en diefstal vergoeden wanneer men op reis gaat. Maar wanneer men een vakantie boekt naar een sneeuwachtig gebied, dan zijn vaak de wintersportspullen helemaal niet verzekerd! Hier heb je een aanvullende verzekering voor nodig. En de premie die je hiervoor betaald weegt echt wel op tegen de nieuwprijs die je voor de gestolen skispullen moet neerleggen.
De meeste wintersportverzekeringen vergoeden dingen als:

  • De skiuitrusting, zelfs bij huren.
  • De niet benutte dagen van gehuurde skispullen.
  • De niet benutte dagen van de skipas.
  • Skilessen die je niet hebt gevolgd.
  • Kosten voor eventuele hulpverzekering.


Wanneer je kiest voor een aanvullende wintersportverzekering dan dek je dus in feite veel meer dan enkel met een reisverzekering. Het is zeker de moeite waard om hier op zijn minst eens een keer goed naar te kijken. Je verzekerd hiermee zowel materiële schade, als andere kosten waar je mee opgezadeld kunt worden tijdens de vakantie.

Een zorgverzekering i.c.m een wintersportvakantie


De zorgverzekering vergoed eventuele kosten voor spoedeisende medische ingrepen/hulp. Wanneer je bijvoorbeeld tijdens een activiteit op de piste een been breekt, dan vergoed de zorgverzekering bijvoorbeeld de kosten voor het vervoer naar het ziekenhuis, de kosten voor de ingrepen in het ziekenhuis en het vervoer richting huisvesting tot het maximaal geldende tarief in Nederland.
De kans is wellicht niet super groot, maar de kans dat er iets gebeurd is altijd aanwezig. En wanneer dit zo is dan kunnen de kosten snel behoorlijk oplopen. En de kosten worden alleen vergoed voor het tarief dat wij kennen in Nederland. In sommige landen kan medische hulp een stuk duurder zijn. En deze kosten worden enkel vergoed wanneer men een aanvullende verzekering voor medische kosten bij de reisverzekering heeft afgesloten.

Tot slot Concluderend, noodzakelijk is het niet. Maar het is zeker een misverstand wanneer men denkt dat men zonder aanvullende wintersportverzekering volledig ingedekt is met enkel een reisverzekering en een zorgverzekering. Het afsluiten van zo’n verzekering voor de wintersportvakantie is dus zeker geen slecht idee, zeker als je bedenkt waarvoor je bent ingedekt.
Je kunt altijd even een kijkje nemen op een betrouwbare, onafhankelijke vergelijkingssite. Hier kun je makkelijk een reisverzekering vergelijken en zo kun je kijken welke verzekering er het beste past binnen jouw budget, en persoonlijke voorkeuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *