Verzekerd op wintersport

Ga je op wintersport? Zorg er dan wel voor dat je goed verzekerd bent en de juiste dekking hebt tegen onverwachte kosten bij ski- of snowboard ongevallen. Een wintersportvakantie kan namelijk veel extra kosten met zich meebrengen. Wij hebben de belangrijkste verzekeringen voor jou op een rijtje gezet.

Reisverzekering

Wanneer je op reis gaat is het raadzaam om een (doorlopende)reisverzekering af te sluiten. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor onverwachte kosten door bijvoorbeeld een ongeluk, diefstal, het verliezen van je bagage of andere noodsituatie. Zo kun je zonder zorgen genieten van je vakantie.

Echter is het raadzaam om tijdens je wintersportvakantie een aanvullende verzekering af te sluiten die speciaal ontwikkeld is voor wintersport en medische kosten. De standaard reisverzekering dekt namelijk niet alle medische kosten en vervoer via helikopter of banaan. Door het afsluiten van een aanvullende verzekering kun je hoge onverwachte kosten voorkomen.

Let op bij het off-piste skiën. In de meeste gevallen dekt de reisverzekering de kosten voor een ongeluk die je off-piste maakt niet. Wil je toch off-piste skiën? Check dan eerst de voorwaarden van jouw reisverzekering.

Wintervakantie, Startbaan, Zuid Tirol, Langkofel

Autoverzekering

Door veel sneeuw en ijzel in de wintersportgebieden loop je meer risico op schade aan je auto. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Met een goede verzekering kun je tijdens ongevallen rekenen op een uitstekende service, reparatie aan je auto of zelfs vervangend vervoer. Daarnaast is het een optie om lid te zijn van een pechhulpdienst van bijvoorbeeld de ANWB. De pechhulp van de ANWB zit verspreid door heel Europa. Op deze manier is de pechhulp altijd dichtbij. Met de bovengenoemde maatregelen kun je toch nog genieten van je wintersportvakantie.

car, road, road trip

RecreAtief verzekering

De RecreActief verzekering is een doorlopende verzekering die dekking biedt op alle hobby- en sportuitrustingen. Deze verzekering is dus uitermate geschikt tijdens wintersportvakanties. Al jouw kostbare sportuitrustingen zoals ski’s, skikleding, accessoires, foto- en videoapparatuur zijn verzekerd tegen onder andere verlies, diefstal en beschadiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *