Op wintersport met de auto? Denk hieraan!

auto in de sneeuw

Het wintersport seizoen is in volle gang en we gaan massaal de bergen in om te genieten van het prachtige natuurschoon, het skiën,  het snowboarden en voor sommige de apres-ski! Met een wintersport komen wel een aantal zaken kijken die je vooraf goed moet regelen. Denk hierbij aan de autoverzekering, sneeuwkettingen, reisverzekering, warme kleding en de overige wintersportspullen die vereist zijn.

Een goede autoverzekering

Als je met de auto op wintersport gaat heb je een verhoogde kans op schade. Het is vaak glad, het kan flink sneeuwen en de wegen in de bergen zitten vaak vol met scherpe haarspeldbochten. We raden je daarom vooraf aan om je autoverzekering nog eens te checken. Is deze niet dekkend voor op wintersport? Neem dan even contact op met je verzekeraar! Wil je een nieuwe autoverzekering? Via de link kan je gemakkelijk je autoverzekering berekenen.

Sneeuwkettingen

In veel landen zijn sneeuwkettingen verplicht en zorg dus ook dat je deze bij je hebt. Ten eerste voor je eigen veiligheid natuurlijk. Mocht het sneeuwen en je hebt deze niet kan je gemakkelijk de macht over het stuur verliezen met alle risico’s van dien. Maar je kan hier ook op gecontroleerd worden en dan staan er flinke boetes voor.

Reisverzekeringen

Een reisverzekering is iets wat zeker niet overbodig is op Wintersport. Iedereen kent de verhalen van de gipsvluchten en er is dan ook altijd een kans op letselschade. De kosten die hierbij komen kijken kunnen vaak enorm hoog oplopen en een goede verzekering is dan ook vereist, wil je niet voor verassingen komen te staan.

Bekijk vooraf bij je verzekeraar wat je reisverzekering allemaal dekt. In sommige gevallen moet hier een extra dekking op zitten voor wintersport, vanwege de verhoogde risico’s. Ben je klant bij OHRA? Dan kan je deze gemakkelijk bekijken in de mobiele app. Door gemakkelijk in te loggen heb je een compleet overzicht van je verzekeringen en zie je gemakkelijk waarvoor je gedekt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *