Wintersport is één en al genieten!

Wintersport is één en al genieten!

Wintersport is na de zomervakantie toch wel de favoriete vakantie van veel Nederlanders. Het is wel een relatief dure vakantie, maar toch gaat zo’n 7,5% van de Nederlanders op wintersport vakantie. Dat zijn ruim 1,2 miljoen Nederlanders die met de auto, bus of het vliegtuig trekken naar de zuidelijke wintersportgebieden. Daar zullen ze genieten van de sneeuw, de zon, het eten en drinken en natuurlijk de après ski. Niet verwonderlijk dus dat er zo veel Nederlanders op wintersport gaan, het is gewoon een luxe week genieten.

Nu de economie weer flink is aangetrokken zien we ook een stijgende lijn in het aantal wintersporters. Dit kan betekenen dat er ook wintersport groentjes bijzitten die eerst lessen nemen om veilig de pistes af te gaan. Een beetje lessen kan na een paar jaar niet gewintersport te hebben echt geen kwaad. Bovendien wil je niet met het eerste gips vliegtuig naar huis worden gebracht. Daarnaast is het zo dat taalbarrière geen probleem is ook al ben je in Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Duitsland. Er zijn altijd wel instructeurs die uit Nederland komen maar in het buitenland werken.

De ski- en snowboardscholen willen de leerlingen aan alle gemakken voorzien en daar hoort dus ook een Nederlandstalige instructeur bij. Bovendien zijn de meerderheid van de leerlingen kleine kinderen die geen Engels kunnen en dus ook echt een Nederlandse leraar nodig hebben. De leraren zijn ervaren skiërs en snowboarders die veel ervaring hebben met het lesgeven van beginners en gevorderden. Ze werken de hele winterperiode op de berg en het is dus eigenlijk ook een enorm luxe baan. Wat loon betreft zal het geen vetpot zijn, maar hoe lekker is het om de hele dag te skiën of te snowboarden en ‘s avonds genieten van de après ski. Je kantoor is een prachtig besneeuwde berg en staat recht in de zon.

Om maar even in te haken op het après skiën, dat is natuurlijk op het skiën na het belangrijkste van de wintersport. Tegenwoordig gaan er ook talloze studentengroepen op wintersport om van de berg recht de bar in te glijden. Waar eerst studenten alleen in de zomer op zuipvakantie gingen hebben ze nu ook de winter erbij gepakt. Er ontstaan hierdoor heel veel nieuwe horeca banen die enorm goed zijn voor de economie van de wintersport gebieden.

Kort samengevat is wintersport dus een week vol genieten, en is het voor alle leeftijden. Gezinnen, studenten en ouderen glijden graag de berg af of vervolgens te genieten van een koud of warm drankje op het terras. Daarnaast kan je hier geweldige baantjes vinden die op zichzelf zo leuk zijn dat het niet meer als werk voelt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *